PM Akan Berkempen Di Hulu Selangor

HULU SELANGOR, 19 April (Bernama) -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak akan turun berkempen bersama jentera pilihan raya kecil Barisan Nasional (BN) Hulu Selangor pada Rabu malam.

Ketua Penerangan Umno Datuk Ahmad Maslan berkata Perdana Menteri yang juga Pengerusi BN akan melawat pusat markas BN Bukit Sentosa sebelum bergerak ke pusat pilihan raya utama BN di Kuala Kubu Baru, Hulu Bernam dan Batang Kali.

"Pada majlis yang pertama, Perdana Menteri akan bertemu calon BN P.Kamalanathan sebelum melawat tiga lagi dewan undangan negeri.

Ahmad Maslan berkata Perdana Menteri, yang kini sedang dalam rangka lawatan empat hari ke Jepun sejak Ahad, kebiasaannya tidak berkempen dalam pilihan raya kecil tetapi berbuat demikian kerana beliau merupakan Ketua Badan Perhubungan Umno Selangor.

"Jadual Perdana Menteri akan disediakan dari semasa ke semasa. Ada juga kemungkinan beliau melawat kawasan ini sekali lagi pada Jumaat atau Sabtu," katanya kepada pemberita di markas BN di Bukit Sentosa di sini Isnin.

Menyentuh perkara lain, Ahmad Maslan berkata BN mendapat tiga bonus selepas masuk hari ketiga berkempen.

"Satunya Dr Halili Rahmat (Bendahari PKR Hulu Selangor) keluar PKR, keduanya, V.S Chandran (calon Bebas) menarik diri daripada bertanding manakala ketiganya BN mendapat sokongan Angkatan Keadilan Insan Malaysia (AKIM)," katanya.

Katanya BN mendapat momentum dalam pilihan raya kecil ini dan lebih ramai pemimpin pembangkang dijangka meninggalkan barisan pembangkang untuk menyertai BN.

"Calon kita juga bekerja dengan baik. Beliau semakin rapat dengan para pengundi dan maklum balas yang kita terima amat baik," kata Ahmad Maslan.

Sidang akhbar itu juga turut dihadiri pemegang jawatan dalam Angkatan Keadilan Insan Malaysia (AKIM), satu serpihan daripada parti PAS yang ditubuhkan pada 1995, bagi mengisytiharkan sokongan mereka kepada BN dan Najib.

Presidennya Zakaria Salleh memberitahu pemberita bahawa AKIM akan mengambil tindakan terahadap setiausahanya Mohd Adnan Ibrahim, abang kepada calon Parti Keadilan Rakyat (PKR) dalam pilihan raya kecil itu Datuk Zaid Ibrahim, kerana keluar barisan dan menyokong calon pembangkang.

"Kami berpendapat bahawa PKR dan Penasihatnya Datuk Seri Anwar Ibrahim bukan berjuang untuk agama, bangsa dan negara. Beliau hanya berminat untuk menjadi Perdana Menteri. Beliau tidak berminat untuk membela kepentingan orang Melayu di negara ini.

"Kami mempunyai 18,000 ahli di seluruh negara. Kami akan mengambil tindakan terhadap lapan daripada 23 anggota jawatankuasa pusat kerana memilih untuk membantu PKR. Ini bukan pendirian AKIM," katanya.

Katanya AKIM tidak mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung perkara ini kerana berpendapat mereka yang membantu pembangkang akan menyedari kesilapan mereka dan kembali ke dalam BN.

"Kami juga meminta anggota kami yang membantu PKR dalam pilihan raya kecil ini supaya segera berhenti berbuat demikian dan letak jawatan mereka dengan segera," katanya.

Posted by YB Datuk Hj. Ahmad bin Hj. Maslan on 1:40 AM. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comments for PM Akan Berkempen Di Hulu Selangor

Leave comment

Primary top col ads

Ahmad Maslan on Facebook

FLICKR PHOTO STREAM

Secondary content column1

sidebarads

1


2011 Ahmad Maslan Blog. Hakcipta Terpelihara.
[ Login ]