Aktif berpolitik: Guru boleh beri idea

Aktif berpolitik: Guru boleh beri idea

KUALA LUMPUR 27 Julai - Langkah membenarkan guru terlibat dalam politik dilihat tepat bagi membolehkan para pendidik menyumbang idea dan tenaga mereka secara langsung kepada masyarakat setempat.

Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan berkata, ini khususnya dalam menyuburkan budaya politik rasional kerana golongan pendidik adalah individu yang mempunyai wibawa dan pendidikan yang diperlukan seseorang pemimpin.

Katanya, adalah sesuatu yang positif apabila semakin ramai golongan pendidik berminat menyertai politik seperti mana sekarang kerana ia membantu mewujudkan lebih ramai pemimpin pelapis pada masa akan datang.

"Golongan pendidik seperti pengetua dan guru besar dipandang tinggi oleh masyarakat setempat dan adalah wajar mereka dibenarkan berpolitik semasa berkhidmat untuk menyumbang pandangan dan idea memajukan negara," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Posted by YB Datuk Hj. Ahmad bin Hj. Maslan on 12:27 AM. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comments for Aktif berpolitik: Guru boleh beri idea

Leave comment

Primary top col ads

Ahmad Maslan on Facebook

FLICKR PHOTO STREAM

Secondary content column1

sidebarads

1


2011 Ahmad Maslan Blog. Hakcipta Terpelihara.
[ Login ]